Com faig una App, de la meva revista digital?

dps proces

Suposem que ja tenim enllestida la nostra revista digital. Portem dies treballant amb l'Overlay Creator i el Folio Producer. Hem comprovat, una i altra vegada, amb l'Adobe Content Viewer, que tot funciona com esperem.

És hora, doncs, de generar ja la nostra "app", l'aplicació que es podrà distribuir arreu del món, per mitjà de l'AppStore si volem arribar a les tauletes iPad, i per altres canals si volem arribar a les Android o les d'Amazon.

Quin és el procés que s'ha de seguir?

En Rufus Deuchler ho explica molt bé en aquest video. Veureu que el video dura uns 20 minuts, que comença explicant el procediment per crear les revistes amb InDesign (cosa que suposem que a hores d'ara ja sabem fer) i a partir del minut 12 entra en la part que ara ens interessa: quin és el procés per arribar a tenir la nostra app:

Ressumint, els passos a seguir són aquests:

1) Des del Folio Producer, obtenim, per la via d'Exportar, un arxiu zip que conté tot el contingut de la nostra publicació.

2) Amb l'aplicació Viewer Builder (per ara, disponible només per Mac), anem a donar els detalls necessaris

3) Per iPad o per Android?

4) Quin tipus d'aplicació volem?
Volem un quiosc, per després anar-hi publicant diferents números d'una publicació periòdica?
O ja ens va bé el que en diuen una "Single Edition", una app que és una publicació independent? El que explica en Rufus en el video és aquest darrer cas.

També en aquest punt se li indicaal Builder altres detalls: quin nom tindrà l'aplicació, on tenim guardat l'arxiu zip (el que hem obtingut al punt 1) i per quins idiomes fem la nostra app.

5) Assignem les icones i la imatge que volem com a pantalla de benvinguda ("splash screen")

6) Li indiquem on tenim els Certificates que prèviament haurem obtingut d'Apple (després que ens haurem donat d'alta com a desenvolupadors).

7) I ja ho podem enviar cap a Adobe, que ens retornarà una "app", un arxiu .ipa (o dos, de fet, un per que el puguem provar en el nostre iPad i l'altra que serà el que enviarem a Apple per a ser distribuit a l'AppStore.

8) Farem el seguiment de la nostra "app", un cop enviada a Apple. Des del Viewer Builder podrem veure si ja està aprovada o no.

Primer, passar per caixa

Bé, no ho hem dit i és un detall que té la seva importància: per poder fer una app, sigui Single Edition o sigui un quiosc, Adobe ens agrairà que prèviament passem per caixa, per tal de tenir un número de sèrie que és el que ens permetrà després fer tot aquest procés que ens explica el Rufus.

Si voleu tenir més informació, si voleu aclarir les diferències entre els diferents models de pagament que ofereix Adobe (Single Edition, Professional, Enterprise) podeu consultar aquesta presentació feta per DPI consultore (i compartida a Issuu gràcies a Publicar en Digital)s:

 

On es pot trobar més informació?

A la web d'ajuda d'Adobe trobareu informació detallada de tot aquest procés de Compilació i Distribució (en castellà).

També Adobe facilita un document PDF de 41 pàgines (en englès) en que detalla el procés a seguir per crear l'app per l'iPad:

Guide

Afegit el novembre del 2013:

El vídeo que citem més amunt, d'en Rufus, potser ja s'ha quedat una mica desfasat. Recordeu que les eines de l'Adobe DPS s'actualitzen molt sovint, gairebé cada mes i mig, de manera que és molt fàcil que el material divers que pugueu trobar, vídeos i tutorials de tota mena, no es corresponguin del tot amb el que podeu trobar amb les versions actuals.

Més recent, doncs, que el vídeo d'en Rufus, és un e-seminari a càrrec d'Ana Mesas, des d'Adobe a Barcelona, que cobreix la versió InDesign CC.

Podreu trobar la gravació de l'e-seminari en aquest enllaç
http://mmse-v5-emea.adobeconnect.com/p24la95au3z/

Té una durada de més d'una hora. Si el que us interessa en concret és el procés final de la creació de les Aplis, podeu anar directament al minut 33:30.

Comentaris

Comentaris

: També et pot interessar...

Coneixes el grup que tenim a LinkedIn?