Controlar el temps

Billings

Hi ha alguna manera de controlar el temps que dedico a cada client?

L'Anna de Santpedor em fa aquesta interessant pregunta. El que necessita és un sistema per saber el temps que dedica a cada feina, independentment de si està treballant amb Photoshop, InDesign o Illustrator.

Billings

Segurament una bona solució sigui un programa per a fer factures, un programa per a Mac que es diu Billings que comercialitza Marketcircle.

És una bona aplicació, que té un preu ben assequible (entre 5 i 10 dòlars al mes) però que no està traduit, l'haurem de fer servir en la seva versió anglesa (o en alemany, si ho preferiu).

Abans de comprar, a més, en podrem descarregar una versió de prova, que ens funcionarà durant 30 dies.

El Billings aquest és molt més del que demana l'Anna: no només ens portarà el control del que fem per a cada projecte o client, sinó que tot seguit en farà la factura i portarà el control dels pagaments pendents, per posar uns exemples.

 

Factura

De fet, ja fa temps que pensava que us n'havia de parlar.

Vaig conèixer Billings quan buscava un programa per fer les factures d'un estudi de disseny de Manresa. Vaig buscar què hi havia disponible al mercat.

Vaig trobar el Factura de BaaraSoft, que té la virtut d'estar en català.

Temps enrera era gratuit, ara ja no, tot i que te'l deixen rpvar durant 90 dies.

La llàstima és que el format de la factura feia de mal adaptar, i per això, al final, per a aquest estudi de Manresa hem acabat preparant uns arxius amb FileMaker.

 

Billings

Però poc després vaig trobar Billings i vaig veure que precisament un dels punts forts és l'aspecte dels models de factura que porta, cosa que el fa del tot recomanable per a estudis de disseny i altres professionals de la imatge gràfica.

Un dels professors de :FAQ, en Xevi Vilaregut, que a més de professor de Photoshop és fotògraf, fa servir el Billings, i n'està contentíssim justament per la facilitat a l'hora de portar el càlcul del temps que dedica a cada client. Just el que ens demanava l'Anna.

Però el que valora en Xevi especialment és que aquest control el pot portar amb el seu iPhone, un altre dels punts forts del Billings.

 

Afegit el gener del 2014:

Time Tracker

TimeTracker

Una alternativa més nova, i que fa molt bona pinta, és aquesta de TimeTracker, arribada des de Nova York de la mà de CreativeWorx, que es presenten com un equip de dissenyadors i programadors molt preocupats per millorar la productivitat.

Aquesta eina sí que se centra en el que ens demanava l'Anna: controlar el temps que dediquem a cadascuna de les feines. És a dir, que no pretén cobrir la part de facturació.

El punt fort, a part que visualment és sexy, és que funciona de forma bastant transparent, sense que hagis d'estar pitjant butonets cada vegada que comences o acabes una feina.

Comentaris

Comentaris

: També et pot interessar...
: Cursos relacionats...