Exemples de pdfs interactius?

Menorca

Em podeu passar alguns enllaços d'exemples de pdfs interactius?

Bona pregunta!

La veritat és que, tot i que el PDF és un format prou conegut, que ja fa anys que córre, i que és relativament fàcil afegir-hi interactivitat, no són fàcils de trobar, exemples de PDFs interactius que estiguin ben fets.

La revista EnduroPro

Aquesta publicació gratuïta, dedicada al món de les motos, s'edita actualment en forma d'aplicació, per a Android i per a iOS.

Però fins no fa gaire el format que utilitzava era el PDF. Un PDF portat al límit, pel que fa a les opcions interactives.

Per això ens agrada de posar aquest exemple, en els nostres cursos.

EnduroPro

Des d'aquest enllaç us podreu descarregar alguns dels números antics, encara en format PDF.

Museu del Prado

Per veure un altre exemple, ens n'anem de museus.

Un exemple interessant és un document molt complet (pesa més de 140 Mb) que el museu del Prado va elaborar per una exposicó que va fer l'any 2010: No Solo Goya.

Goya

L'interès, des del punt de vista tècnic, de la creació de pdfs, és que té uns botons que estan per fora de la pàgina.
I que fa un ús intensiu dels documents adjunts.
Llàstima, però, que aquest arxiu ja no es pugui trobar a la xarxa.

Buscant si en el mateix museu podíem trobar altres exemples semblants, hem trobat aquesta "Guia didàctica Museos en Femenino".

Museos en Femenino

Aquest exemple no té ni de ben tros la riquesa interactiva que buscàvem, però bé, té alguns detallets. És una publicació que es veu pensada per ser vista en pantalla, que demana per entrar a pantalla completa si l'obre amb Acrobat, i que té uns senzills botons de navegació, al peu, per facilitar moure's dins el document.

 

Anem a Menorca

Ah, en aquesta època (estem a mig juliol) anar a Menorca sempre ve de gust, oi?

Hem trobat allà la web d'un dissenyador, LLuc Julià,  en què explicita, dins el detall de les seves habilitats i competències, les possibilitats dels PDFs nteractius, i ens en posa dues mostres.

Anuari

L'anuari d'Ornitologia és un bon exemple del bon ús del Marcadors i els enllaços.

Es tracta d'una publicació de 327 pàgines i per tant és molt important que ajudem tant com puguem al lector, pel que fa a la navegació dins el document com en la recerca d'un contingut determinat.

En aquest PDF, doncs trobem que els marcadors estan ben definits, i que funcionen. I té el detall que, quan s'obre el PDF amb l'Acrobat, ens mostra obert ja el panell de Marcadors.
(Alerta: fixeu-vos que parlo d'obrir el PDF amb Acrobat, perquè si veieu el pdf dins el navegador, com per exemple el Safari, els marcadors no es veuen!).
Trobem també un índex al final, amb els noms de les diferents espècies d'ocells, i l'enllaç a la pàgina corresponent. En els apèndixs 4 i 5 trobem diferents pàgines web i adreces de correu, que estan convenientment operatives.

Varietats

L'altre exemple que ens mostra en Lluc Julià és una Guia de varietats locals de Menorca.

A més dels marcadors, aquí fa un bon ús dels botons per navegar dins la publicació, per anar a la pàgina següent, anterior, a la primera, a la darrera, a l'índex. Res de l'altre món des del punt de vista tècnic, però costa de trobar PDFs que tinguin aquests mínims.

 

Comentaris

Comentaris

: També et pot interessar...
: Cursos relacionats...