Guardar PDFs amb camps editables

formulari

Hi ha alguna manera per poder guardar un formulari que he fet amb PDF, quan aquest formulari el completen amb l'Adobe Reader?

"M'agrada que em facis aquesta pregunta", li he dit a la Isabel, aquest matí. M'agrada perquè em sé la resposta, perquè la resposta és afirmativa, i perquè la resposta és diferent de la que es pot trobar en molts fòrums d'aquest món de Déu.

Anem a pams. Em sé la resposta, perquè d'altra gent m'havia preguntat el mateix abans. El cas de la Isabel és el de molts dissenyadors. que preparen un formulari en format PDF, pensant que el seu client pugui editar el contingut amb l'Acrobat Reader (per això són els formularis) però volen que els canvis que fa el client es puguin GUARDAR.

I aquí és on tens el problema, perquè aparentment els formularis PDFS no estan pensats per això. Omples el formulari amb les teves dades, i després o bé l'imprimeixes o bé fas click a un botonet que diu alguna cosa com ara "Enviar dades" per tal que la feina que has fet, les dades que has omplert, arribin al seu destinatari.

Però la Isabel i molts altres han pensat que estaria molt bé que les dades que omples es puguin guardar. Per exemple, en el cas de formularis que són llaaaaaaaaaaaaaaargs, i potser el client no té temps d'omplir-los d'una tirada. O, un altre exemple, si el que pretenem és que el formulari sigui una mena de plantilla, posem per cas una fitxa de producte, i volem que el nostre client en pugui fer tantes com vulgui, adaptant-se a un disseny que nosaltres li preparem.

Sí, podem (yes, we can)

Poder contestar que SÍ sempre és un "gustasso", no?

Necessitem l'Acrobat Professional. Com a mínim, a partir de la versió 8 (ara anem per la 9, a punt de sortir la 10).

Obrim el nostre PDF i anem al menú:

Avanzadas > Funciones ampliadas en Acrobat Reader

Veus què fàcil? Perquè ja está, no cal fer res més. Ens surt un diàleg, en què se'ns informa del que passa, i el que passa és, entre d'altres coses, que es podran guardar les dades dels formularis. Just el que volem!

acrobat reader

Comentaris

Comentaris

: També et pot interessar...
: Cursos relacionats...