La reinvenció de Macromedia FreeHand

StageStack

Quan estaries disposat a pagar per fer que FreeHand torni?

Des d'Alemanya: StageStack

Quan encara hi ha qui plora la mort del benvolgut FreeHand, també hi ha qui està treballant per la seva resurrecció.

La meva experiència, pel contacte que tinc amb molts dissenyadors, és que hi ha molta gent que a dia d'avui (octubre del 2012) encara el té instal·lat, que encara el fa servir, que no es vol actualitzar a la darrera versió del sistema Mac OS X per poder continuar treballant amb FreeHand. I molta més gent que, tot hi haver fet la migració a Illustrator, encara l'enyora.

Un servidor va atrevir-se a fer-ne una innocentada, del tema, i tot sovint algú m'ho recorda (més de dos anys després!).
Tot plegat fa pensar que, vista l'afició que hi ha, no seria descabellat un projecte que pretengués ressucitar-lo.

La gent de Quasado han posat fil a l'agulla i estan treballant en una nova eina, que promet creat gràfics vectorials i maquetacions tant per paper com per web.
I, el que és més important, promet ser intuïtiva, productiva… i adorable com era el traspassat FreeHand.

En un primer moment, el projecte es va anomenar "Expressive", però ha estat rebatejat com a "StageStack". Segons els programadors, ja han superat el 33% del desenvolupament.

Per quan estarà enllestit? Ah, qui lo sà! Dependrà, en gran mesura, de la facilitat amb què puguin obtenir el finançament que els falta. I aquí és on els pots donar un cop de mà.

Crowdfunding

La gent que hi ha darrera de StageStack està oberta a la col·laboració de tots aquells que hi estiguin interessats. El finançament del projecte es fa en la modalitat crowdfunding, que ho podríem traduir com a "finançament en massa", a base de petites aportacions de molta gent.

Pots participar-hi aportant com a mínim 25 euros. Si vols més, posa-hi 50, 100, 250, 500… En funció de l'aportació que facis, tindràs més o menys avantatges, com s'explica en aquesta pàgina.

Comentaris

ohhhh siiiii!!! m'encantaria una "ressurrecció" del genial programa!!

Comentaris

: També et pot interessar...
: Cursos relacionats...