Mira Barcelona

Mira Barcelona

Interessant app amb bones panoràmiques de la ciutat

Permeteu-me que us recomani aquesta aplicació. Ja portava el seu temps en el meu iPad, però ara fa poc ha estat actualitzada, i aprofitant l’avinentesa en podem parlar, que bé s’ho val.
Mira Barcelona és un llibre físic que s’ha traslladat a les tauletes. La trobareu dins l’App de Triangle Books, la casa editora (a cavall entre Menorca i Barcelona). És una App del tipus Quiosc, dintre de la qual, per ara, només hi ha el llibre Mira Barcelona en tres idiomes: castellà, anglès i, tot un detall, català.
Però els responsables de l’editorial ens avisen que ja tenen a la recàmera novetats interessants. Podem veure a la seva web que tenen llibres (en paper) dedicats a Gaudí, a Dalí… de manera que el puguin treure per iPad pot ser molt llaminer. Haurem d’estar al cas!

Ben acabada

La publicació Mira Barcelona és senzilla, però de qualitat.

Triangle Books

No es dedica a fer un ús intensiu de tooootes les possibilitats d’interacció que permet l’invent, sinó que en fa un ús moderat, el necessari, com ha de ser.
La qualitat rau en la qualitat de les imatges, que és la base de la publicació.
Tenim 11 panoràmiques des de diferents punts de vista, a pantalla completa (o quasi) i que es desplacen.
Tenim uns cartells que es poden mostrar o ocultar a voluntat, que ens informa dels punts importants que es veuen en cada panoràmica.
Tenim, també, informació addicional, que incorporen més imatges, com a passi de diapositives.
I pel que es pot intuir, sembla que hi haurien d’haver alguns videos, que no he aconseguit veure’ls, amb el meu iPad.

Un procés llarg

Hem pogut parlar amb Joan Barjau, que a part de ser un “malalt de l’InDesig” des dels inicis d’aquest programa., és un dels dissenyadors de l’obra, juntament amb Oleguer Farriol.
Ens ha comentat que el procés de producció d’aquesta App ha estat una mica atzarós, entre d’altres coses pel fet que, durant el temps en què hi han estat treballant, han anat sortint actualitzacions de les eines, i si bé aquestes actualitzacions comporten sovint millores en el procés, també comporten problemes. Allò que passa, que coses que abans funcionaven ara no funcionen. Una situació, aquesta dels problemes per les constants actualitzacions, que coneixem prou bé tots els que hi estem treballant.
Abans de començar la producció de Mira Barcelona, Triangle Postals va fer una primera recerca de les eines disponibles, i va anar a parar, de la mà de System Bages, a les solucions de Woodwing. Però aviat farà un any que Woodwing i Adobe van arribar a una aliança, i Woodwing fa servir també les mateixes eines de la DPS d’Adobe. De resultes d’aquest fet, l’aplicació Triangle Books s’ha hagut d’actualitzar, i d’aquí l’actualització recent que us comentava al principi.

Comentaris

Una maravella

Comentaris

: També et pot interessar...