Quina és aquesta tipografia? (2)

Whatfontis

Quina és aquesta tipografia?

Tornem-hi amb una de les preguntes més recurrents, perquè hem descobert WhatFontIs, un nou amic que ens ajuda a identificar, i que encerta allà on altres fallen.

La situació és molt habitual: pel que sigui, hem de redibuixar un logotip, del qual només tenim un arxiu jpg de baixa resolució. Ah, si puguéssim saber de quina tipografia es tracta! Quanta feina que ens estalviaríem!

En el fòrum d'Arts Gràfiques de Macuarium (una comunitat d'usuaris de Mac) hi ha sovint qui busca ajuda en aquest sentit. El primer que se li diu és que vagi a una web especialitzada en identificar tipografies, com és WhatTheFont, de la qual nosaltres ja en vam parlar en un apunt anterior.

En aquest mateix fòrum de Macuarium, no fa gaire un usuari demanava ajuda amb una tipografia, i ja avisava que el WhatTheFont no la sabia identificar. En aquesta situació, aquest usuari desesperat va tenir tres bones respostes.

La primera, un usuari expert del fòrum de Macuarium que li identificava correctament de quina tipografia es tractava. Era fàcil, era una clàssica com la Korinna.

La segona, un altre usuari li recomanava una alternativa que ofereix la pròpia WhatTheFont, que és la de consultar amb un expert. Dins la mateixa WhatTheFont ofereixen el servei gratuit: allà on no arriba la intel·ligència dels ordinadors segur que hi han experts que hi tenen molt a dir,

Expert

La tercera és la que ens ha motivat a escriure aquest nou apunt. Hi ha una altra web, WhantFontIs, que s'assembla molt a l'altra, i que en el cas de la Korinna l'encerta sense més problemes.

És a dir: que disposen d'una altra eina a tenir en compte, en aquests casos.

WhatFontIs

 

El procés a seguir és calcat:

1) Li enviem un arxiu jpg o tiff amb un exemple de la tipografia que volem indentificar

2) L'ajudem a trobar la correspondència de cada lletra. Això és una I, això és una "R"…

3) I ja està: ens presenta la llista de tipografies que més s'assemblen al nostre exemple.

Comentaris

Comentaris

: També et pot interessar...
: Cursos relacionats...