Sis raons per aprendre Adobe Edge

edge

Vols afegir animacions a les teves revistes digitals? O pels teus llocs web?

Edge, a hores d'ara, encara no és un producte acabat, no es pot comprar, però es pot descarregar, de forma gratuita, des de la web d'Adobe Labs.

Què serà, doncs, aquesta nova eina? Doncs segurament per a molts serà el substitut de Flash, ja que ens permetrà crear animacions en HMTL5, CSS3 i JavaScript.

Amic del SEO

El SEO (Search Engine Optimization) és un senyor que es passa el dia mirant les webs que van sortint arreu del món, per tal que després, quan algú faci una cerca, per exemple via Google, aquestes webs es puguin trobar. Justament un dels problemes que tenia Flash és que no era amic del senyor SEO. L'Edge sí. Un primer punt, doncs, a favor d'Edge.

Facilitat d'ús

Adoble Flash ja fa temps que córre per aquests móns i ja hi ha molta gent que el sap fer anar. Venint del món del disseny gràfic hi ha uns conceptes que al principi sobten, però són claus: la línia dem temps, la gestió d'actius i el treball amb símbols. Amb això après ja es poden crear banners animats, llocs web complets i fins i tot jocs o aplicacions (potser en aquest darrer cas, caldrà aprendre una mica del llenguatge de programació ActionScript).

La bona notícia és que les interfícies de Flash i Edge s'assemblen molt. I els conceptes clau són els mateixos. De manera que, qui ja sàpiga Flash, treballarà amb Edge sense massa esforç.

En aquest cas, Edge i Flash empaten.

Grans efectes en poc temps

Amb una mica de formació, Edge et permetrà afegir interactivitat en un tres i no res. Passar un banner d'estàtic a animat serà bufar i fer ampolles. Aquí en pots veure un exemple.

Si vols més exemples d'animació pots anar aquí.

Amic d'Apple

Bé, potser aquesta és la raó més important, i caldria posar-la al capdamunt de tot. Ja ho saps: tot el que estigui fet amb Flash no es pot veure ni en els iPhone i en els iPad. Aquests aparells no són compatibles amb Flash. Per això Adobe es treu de la màniga ara aquest Edge: per generar contingut HTML5, animat, que aquest sí que se l'empassen, tant iPhones com iPads.

Part del núvol creatiu i lliure de provar

Edge, per ara, és gratis. Està en fase de proves, i com dèiem més amunt te'ls pots baixar des de la web d'Adobe Labs.

Quan estigui acabat, cosa que es preveu que passarà ben aviat, abans de tres mesos, Adobe Edge formarà part del CreativeCloud, el núvol creatiu d'Adobe. És a dir que, si esteu suscrits, podreu fer servir Edge sense haver de pagar res més.

Aquest apunt (fins aquí) és una traducció lliure (moooolt lliure, tant, que no sé si es pot parlar de traducció) d'un article publicat per Big Wave Media Training. Uns irlandesos col·legues meus. (i aquí col·lega vol dir "Company de professió, d'activitats").

 

Un altre company de professió, aquest més proper, l'Ignasi Lirio va gravar aquest video per a CanalAdobe.com, que us pot servir per fer un primer tast:

 

Comentaris

Comentaris

: També et pot interessar...
: Cursos relacionats...